Statistika pouzdanosti hard diskova(HDD)

infoLAB, 11.5.2018. – Statistika kvarova i pouzdanosti hard diskova(HDD) koju godinama prati jedan od većih podatkovnih centara Backblaze https://www.backblaze.com/blog/hard-drive-stats-for-q1-2018/ (trenutno imaju preko 110 000 diskova u uporabi) pokazuje nam da se još uvijek klasični HDD diskovi smatraju najpouzdanijim medijem za spremanje podataka.

 

Kvarovi i pouzdanost hard diskova

 

S obzirom na razvoj SSD diskova još uvijek su HDD diskovi bez obzira što su mehanički pritom i sporiji svejedno pouzdaniji i sigurniji.

Kvarovi diskova su s vremenom svedeni na minimum (manje od 2%), no postoji ipak razlika između proizvođača. Sukladno navedenoj statistici a i po našim vlastitim iskustvima u spašavanju podataka, trenutno je Seagate koji s obzirom na prodani broj diskova ima najlošiju statistiku. https://www.bug.hr/diskovi/backblaze-najnepouzdaniji-su-seagateovi-diskovi-2744

Kvarovi i pouzdanost hard diskova

Statistika hard diskova

 

 

Pouzdanost hard diskova

 

Kako uvijek navodimo svi mediji se mogu pokvariti i nema 100% pouzdanog uređaja. Uvijek je najbitnije imati sigurnosnu kopiju podataka.

No ako se gubitak podataka ipak dogodi, infoLAB se već 25 godina uspješno bavi profesionalnim povratom podataka sa svih vrsta medija.

 

Print Friendly, PDF & Email